De Rotterdammer

Het dagblad “De Rotterdammer” zal over enige tijd een geheel nieuw pand in gebruik nemen. Tegenover het noodgebouw in de Witte de Withstraat te Rotterdam, waarin het 53 jaar oude bedrijf sinds september 1947 is gevestigd, zal een nieuw gebouw verrijzen. Het Rotterdams filiaal van het dagblad “Trouw” blijft bij “De Rotterdammer” inwonen.

Het gebouw, dat dor het Aannemingsbedrijf Mak wordt opgetrokken op de hoek van de Witte de Withstraat en de Hartmansstraat, is ontworpen door architect Corn. Elffers. Het bevat een parterre en vier  verdiepingen. Daarboven komt de kantine met dakterras.

De gevel aan de Hartmansstraat wordt 34 meter lang, die aan de Witte de Withstraat 20 meter. De hoogte bedraagt ruim 20 meter. De gevel wordt uitgevoerd in gewapend beton en glas. Het gebouw wordt aangesloten op de stadsverwarming.

uit:
Het Vrije Volk
14 december 1956