Kantoorpand van ruim 100 meter

Er gaat weer schot komen in de bebouwing van de Westblaak. Zeer binnenkort zal aan de noordzijde van deze nieuwe verbindingsweg, waar de slopers zich de laatste maanden onledig hebben gehouden met het af breken, van de zeer slechte woningen Boomgaardstraat en Boomgaarddwarsstraat, de eerste paal worden geslagen voor een kantorencomplex tussen Karel Doormanstraat en Westersingel.

Drie opdrachtgevers, de Belgische verzekeringsmaatschappij A. G. van 1830,
de Internationale Maatschappij voor Industriƫle Apparatuur IVIA N.V.
te Rotterdam en de in Den Haag gevestigde Nijgh & Van Ditmar
Reclame en Marketing N.V., gaven aan de Rotterdamse architect E. F.
Groosman opdracht tot het maken van een ontwerp van dit kantoorpand voor gezamenlijke rekening. Architect G. Wiljouw; verleende aan dit
ontwerp zijn medewerking. Voor de IVIA wordt samengewerkt
met architect H. Sutterland.

Het complex zal ruim honderd meter lang worden en op de begane grond een diepte krijgen van negentien meter, op de daarboven gelegen zes verdiepingen van dertien meter. Het kantoorpand, dat geheel onderkelderd zal worden en een parkeergarage krijgt voor auto’s met een vrije in- en uitrit op de gezamenlijke expeditiehof, zal 25 meter hoog worden,” dezelfde hoogte als die van de reed seerder gebouwde panden van Ahrend en Bongers aan de zijde van de Karel Doormanstraat.

De uitvoering van het bouwwerk is opgedragen aan De Wereldhaven N.V.; de betoncontructies zijn berekend door het Bouw- en Adviesbureau Bakker & Dicke.

uit:
Het Vrije Volk
29 april 1965