Sluitstuk van de Appelenpunt

Het hierbij afgebeelde bedrijfscomplex, waarvan op 10 mei jl. de eerste paal is geslagen, zal het sluitstuk vormen van de z.g. Appelenpunt, het in het Basisplan voor bedrijfsbebouwing bestemde stadsgedeelte tussen Wijnhaven, Scheepsmakershaven en Glashaven.

Dit bouwwerk zal op de hoek van de Wijnhaven en de Glashaven een oppervlakte beslaan van 1.500 m2 en bestaan uit een kelder met fietsenstalling. BB-kelder en zes opslagruimten, begane grond met zes bedrijfsruimten en vijf verdiepingen, die eveneens bedrijfsruimten van verschillende oppervlakte zullen bevatten.

Het wordt naar het ontwerp van het architectenbureau W. J. Fiolet tot stand gebracht door en voor rekening van de Combinatie Wijnhaven, bestaande uit de Fa. Gebr. C.J. en H.J. Manhave, de N.V. Bouwbedrijf W.A. en A. van der Velden, de N.V. Bouwmij Maasgebouw en de N.V. v.h. Fa. G. Zoon & Co. Het gebouw beslaat langs de Wijnhaven een lengte van 58,50 meter en krijgt een inhoud van 32.000 m2

uit:
De Maasstad
1 juli 1960
blz 10