Nieuw Charlois breidt uit

Het nieuwe Charlois breidt zich steeds uit. Thans is een blok van 34 woningen ontworpen, dat zal verrijzen op den voormaligen boomgaard aan de Gruttostraat, dus achter de Zegenstraat. Er is gerekend op open bebouwing van het terrein, d.w.z. dat de zijkanten der bouwblokken niet dichtgebouwd worden.

De architect ir. W. Vermeer heeft de woningen ontworpen, die door den bouwkundige Joh. P. Manhave worden gebouwd. Het zijn beneden- en vrije bovenwoningen van hetzelfde type dat in de omgeving meer is uitgevoerd. De woningen worden ingericht met vaste waschtafels en douchecellen. Een pad achter de tuinen, toegankelijk vanaf de straat, leidt naar de loodsen die bij de huizen behooren. Het eerste pand op de afbeeling krijgt een zijtuin van vier meter breedte.

uit:
Rotterdamsch Nieuwsblad
30 mei 1938