Hoytemalaan in het tuindorpsche Hillegersberg

Hillegersberg blijft zich als villa-dorp gestadig uitbreiden en wel zóó, dat een steeds fraaier geheel ontstaat. Bovenstaande teekening geeft een beeld van de toekomstige bebouwing langs Hoytemalaan en Mauvalaan, zoo als die voor den bouwondernemer, den heer P. de Winter, aldaar is ontworpen door den architect W.Th.H. ten Bosch te dezer stede.

De heer De Winter bouwt daar een reeks vrije middenstandswoningen met gezellige woonruimte beneden en lichte, luchtige slaapkamers boven. Deze laatste in verbinding met een geheel ingerichte badkamer, zooals dit meer en meer een praktische unsance wordt, die voor den bewoner bij verhuizing heel wat extra onkosten uitspaart.

De gevels worden opgetrokken van een mooie oranje kleurige baksteen op een donkerder plint, de hooge pannen daken worden grauwzwart, terwijl het houtwerk de architectuur fleurig zal afbiezen. Voor wie van rust en buiten houdt, een aantrekkelijk type woning, terwijl het geheel een nieuwe fraaie hoek zal worden in het tuindorpsche Hillegersberg.

uit:
Rotterdamsch Nieuwsblad
27 april 1933
blz 9