Nieuwbouw langs de Tunneltraverse

Op het eind van dit jaar zal op den hoek van ’s Gravendijkwal en Rochussenstraat verrijzen bovenstaand complex van 61 moderne flatwoningen, dat eigendom is van de N.V. Nederlandsche Verzekeringsmaatschappij “Sint Willebrordus” te Utrecht. Het wordt gebouwd door den heer P.J. Lemmens alhier en het ontwerp is van den architect J.P.L. Hendriks, die gelegenheid kreeg deze bouwerij aan de tunneltraverse te accentueeren door een acht verdiepingen hoog hoekgedeelte, dat aan de liefhebberij voor torenhuizen, die hier officieel bestaat, weer eens tegemoet komt. In dit torenhuis komen 16 woningen, die evenals de anderen voorzien worden van een uit één centraal punt bediende verwarmings- en warmwater-installatie. Vanzelf komen er in het complex ook personen- en boodschappenliften, koelkasten, speciale geluids-isolatie, rijwiel- en kofferbergplaatsen, eigen vuilnis-afhaaldienst, enz. De architectuur is zeer eenvoudig, doch de verdeeling erin is goed en de hoogte van het hoekgedeelte geeft er toch wel een accent aan, dat men langs de tunneltraverse graag ziet. En de liefhebbers van een moderne flatwoning vinden deze hier op een der interessantste straathoeken van het nieuwe Rotterdam.

uit:
Rotterdamsch Nieuwsblad
26 maart 1940