Zuid krijgt er een nieuwe bioscoop bij

Het volgend jaar heeft Rotterdam-Zuid er een nieuwe bioscoop bij, Maandag wordt de eerste paal geslagen voor het theater “Metro” aan de Wolphaertsbocht. Het wordt daar gebouwd in opdracht van de heer C. van ‘t Hoft. directeur van het Harmonietheater. het architectenbureau Swaneveld-Goslinga, in samenwerking met architect C. Slob, maakte het ontwerp van deze nieuwe bioscoop, die komt te staan tussen de bestaande bebouwing aan de Wolphaertsbocht, tussen Dorpsweg en Pleinweg.

De bioscoop krijgt een frontbreedte van 26,5 m en een diepte van ongeveer 50 meter. Entrée met vestibule zijn in het midden gelegen, rechts daarvan zijn de cassa, die garderobe en toiletten ondergebracht en links vindt men een snelbuffet.

Boven deze ruimten komt over de volle breedte van de eerste verdieping een restaurant met een oppervlakte van 260 m2, dat van de straat af apart bereikbaar is. Op de tweede verdieping komen drie woningen. De tapsvormige bioscoopzaal met een breedte van 20 m en een lengte van 30 m en een gemiddelde hoogte van 7,5 m komt achter de vestibule en hal te liggen. De zaal heeft een hellende vloer. Er omheen zijn wandelgangen ter breedte van 2 m, die tevens als brandgangen dienst zullen doen.

Tussen voor- en achterbouw ligt de filmcabine, die ingericht zal worden met de modernste apparatuur, geschikt voor het projecteren van cinemascoop, wide screen, enz. Onder de voorbouw ligt de kelder met bergingsruimte voor de woningen en met een centrale verwarming.

De N.V. Aann.-, bouw- en handelsbedrijf v.h. N. Roos zal deze bioscoop eind juli 1955 opleveren.

uit:
Het Vrije Volk
8 oktober 1954