Moderne villabouw in Dijkzicht

Aan de Jonghkindstraat achter de Westersingel is de firma F.W. Zonneveld begonnen met den bouw van een moderne Villa volgens de plannen van de architecten Brinkman en Van der Vlugt, die in deze stijl ook het huis van den heer Van der Leeuw aan de Kralingsche Plaslaan bouwden.

De teekening geeft een indruk van de zeer eenvoudige architectuur, die enkel dient tot afsluiting der over 8 verdiepingen verdeelde woonruimten voor de bewoners, de familie A.H. Sonneveld alhier en haar personeel.

OP de betonnen fundeering wordt het stalen geraamte opgetrokken, dat het eigenlijke dragende element vormt in de bouw. De wanden zijn aan de buitenzijde van een halven baksteen, terwijl de spouwruimte aan den binnenkant door een dunnen lichten betonsteen wordt afgesloten.

De eigenlijke woonvertrekken liggen op de eerste etage; op den begane grond is de tuin hoofdzaak, naast de dienstvertrekken. Wel vindt mer er straks een ruime zitgelegenheid ook voor de bewoners, toegang gevend tot een groot terras aan de achterzijde.

Op het platte dak komt een kleine daktuin, die over den omtrek uitzicht geeft. Er is bij de inrichting vooral naar prettige bewoonbare ruimte en veel licht gestreefd, gelijk dit bij de moderne architectuur als eerste eisch geldt.

uit:
Rotterdamsch Nieuwsblad
20 juli 1932