Een nieuw pand aan de Hoogstraat

De firma Meddens en Zoon, het bekende magazijn in heerenkleding aan de Hoogstraat te Rotterdam, zal het volgende jaar sedert 100 jaar bestaan en als inleiding tot de viering van dit jubileum wordt het pand aan de Hoogstraat op den hoek van de Vlasmarkt verbouwd,

Voorlopig wordt alleen hoofdzakelijk de benedenverdieping onder handen genomen, maar men hoopt toch binnen niet te lange tijd het geheel zoo te verbouwen, dat de resultaten zoo zullen worden als op de teekening in dit nummer is te zien, waardoor de Hoogstraat een mooi modern winkelpand rijker zal zijn.

Ontwerper van dit pand is het architectenbureau van de firma B. en A. van Teeffelen.

Met het eerste gedeelte is een begin gemaakt en de aanneemster, de firma De Wilde uit Gouda, zal dit aan het einde van deze maand opleveren. In plaats van de 10 in grootte zeer ongelijke etalages komen er 19 gelijke vitrines, gevat in lijsten van brons en bekroond door randen van zonneglas. De verlichting wordt, indirect en verstelbaar, waardoor het steeds mogelijk zal zijn het tentoongestelde zoo gunstig mogelijk te verlichten. De ingang komt op den hoek van de Vlasmarkt. Daardoor is het mogelijk geworden ook ‘t interieur grondig te wijzigen en te moderniseren.

De betimmering wordt geheel van mahoniehout, waarvoor de firma Breedveld zorg draagt. Het bronswerk is van de firma Bettenhausen

uit:
Het vaderland
8 augustus 1929