Excelsior aan het Toepad

Morgen wordt het Sportpark ‘Kralingen’, gelegen aan het Toepad, eenigszins feestelijk geopend, bij welke gelegenheid Excelsior een wedstrijd zal spelen tegen Sparta.

Het terrein is in uitstekenden staat, met een tribune, zitplaats biedende aan ruim 500 personen.

Het veld zal afwisselend bespeeld worden door Excelsior en Leonidas, welke beide vereenigingen ieder over een eigen gebouwtje beschikken, waarin zich kleed- en waschkamers bevinden.

Onze foto hierboven toont het Excelsior-gebouw, waaraan gisteren nog druk getimmerd werd.

uit:
Rotterdamsch Nieuwsblad
30 augustus 1922

De overdekte tribune van Excelsior

Gisteren bij den wedstrijd Excelsior – R.C.H. is de nieuwe overdekte tribune op het terrein aan het Toepad in gebruik genomen, welke op onze foto hieronder te zien is.

uit:
Rotterdamsch Nieuwsblad
4 oktober 1926

 

Excelsior te Rotterdam

De Rotterdamsche tweede klasser Excelsior, die eenige jaren geleden in de eerste klasse gespeeld heeft is verjaagd van haar oude terrein aan het Toepad, omdat men daar de nieuwe Mariniers-kazerne zal bouwen.

Excelsior heeft, dank zij den steun van de Rotterdamsche stichting voor de lichamelijke opvoeding de beschikking gekregen over een zeer goed terrein gelegen op het sportterrein Woudesteyn. Wel eigenaardig, dat Excelsior dus thans weer terechtgekomen is op haar geboortegrond. Er is een mooie overdekte tribune verrezen en er zijn staantribunes en een zittribune aan de lange zijden. De oude kleedlokalen zijn opgeknapt en zien er heel goed uit. Voorts heeft de club de beschikking over het aardige paviljoen, dat anders gebruikt werd bij courses als die op Woudesteyn gehouden werden.

Morgenmiddag zal Excelsior haar terrein officieel openen met een wedstrijd van haar eerste elftal tegen een ploeg van de Zwaluwen.

Het elftal van de Zwaluwen, dat morgenmiddag tegen Excelsior te Rotterdam speelt, ziet er als volgt uit:

doel:
Scholtens (Feyenoord).
achter:
Louwe (Xerxes) en Feelders (S.V.V.).
midden:
Van Woerkom (Hollandia) J. Paulus (S.V.V.) en Van Buitenen (Hermes-D.V.S.).
voor:
Borrani (Hermes-D.V.S.), Bogaarts (Overmaas), Bonder (V.O.C.), B. de Harder (V.U.C.) en Mijnders (D.F.C.).

uit:
Rotterdamsch Nieuwsblad
8 september 1939

bovenstaande foto uit:
Het Vrije Volk
3 maart 1958