Groot kantoorpand komt aan de Meent

Binnenkort gaat het aannemingsbedrijf Gebr. Van den Luitgaarden beginnen met de bouw van een zes etages hoog kantoorpand. Dit bouwwerk komt op de hoek van de Meent en de Delftschevaart, tegenover het Stadstimmerhuis. Het zal een goede afsluiting van de Meent op dit vrije gedeelte gaan vormen. Over ruim een jaar moet dit bouwwerk gereed zijn.

Architect. Ir. D. Klijn uit Amsterdam ontwierp dit grote pand en de Nederlandse Grondbriefbank N.V. gaf er opdracht voor.

Op de begane grond komen vier winkels: daarboven komen tien ruime kantoren en acht woningen. De winkels krijgen een gemiddelde oppervlakte van 200 vierkante meter en worden van kelders voorzien. Van de vier winkels komen er twee aan de Meent, een aan de Delftsevaart en een op de hoek. Elk van de vijf verdiepingen daarboven is verdeeld in twee kantoorruimten: een van 11 bij 7,5 meter en een van 11 bij 5 meter. Eventueel kan een gehele verdieping als een kantoor worden gebruikt. In de kelder is bergruimte voor deze tien kantoren.

De acht woningen liggen aan de Meentzijde. Het zijn vierkamerwoningen die in de toekomst een lift zullen krijgen waarvoor een liftschacht gebouwd wordt. Het gehele bouwwerk is aan de Delftsevaart bijna 24 meter lang en aan de Meent 27,50 meter.

uit:
Het Vrije Volk
6 juli 1953