Eerste paal voor laatste Meent-complex

Maandagmiddag is de eerste paal de grond in gegaan voor het complex van 44 woningen en 12 winkels, waarmee de herbouw van de Meent zal worden voltooid. In September van het volgend jaar hoopt de Arbeiders-Coörperatie voor het uitvoeren van bouwwerken in Rotterdam, de ACB, klaar te zijn met de bouw.

Het complex is ontworpen door de architect Jean M. Bodt te Oegstgeest en komt te staan in de hoek Meent-Botersloot-Binnenrotte. Het bevat twaalf winkels met kelder, waarvan tien van 4,94 bij 20 meter en twee van 6,80 bij 23 meter. De winkels hebben een aparte expeditie met een kantoortje, uitkomend op een expeditiestraat. Van de 44 woningen hebben er 31 vier kamers. Deze vierkamerwoningen liggen aan de Meentzijde en bestaan uit een woonverdieping met daarboven de slaapvertrekken. De negen driekamerwoningen en de vier tweekamerwoningen liggen aan de botersloot. Zij worden als flats uitgevoerd. Aan de Binnenrotte heeft het complex drie woonlagen.

Het gehele complex wordt aangesloten op de stadsverwarming. Het blok ligt met de lange zijde aan de Meent. Daar krijgt het een betonnen luifel; de winkelpuien worden in staal uitgevoerd en met travetine bekleed.

De hoogbouwflat in de hoek krijgt een dak van blauwe pannen.

uit:
Het Vrije Volk
23 december 1953