Statenflat

Ongeveer op de plaats waar in Rotterdam de noodgebouwen van Galeries Modernes en De Klerk stonden, nabij de hoek Statenweg-Walenburgerweg, wordt de volgende week begonnen met het graafwerk voor een nieuw hoog woongebouw, de Statenflat van de Nationale Levensverzekeringsbank. Zodra de rijksgoedkeuring verkregen is, zal dan met de bouw een aanvang worden gemaakt.

De aanbesteding heeft intussen plaats gehad en daarbij is de uitvoering van het werk gegund aan de laagste inschrijfster, de Aannemingsmaatschappij v.h. H. en P. Voormolen N.V. te Rotterdam.

Het gebouw, dat ontworpen werd door de Rotterdamse architect Harry Nefkens, zal twaalf verdiepingen tellen. Op de begane grond zullen zeven winkels worden gevestigd, de eerste verdieping komt als kantoorruimte ter beschikking en de tien etages erboven zullen in totaal 80 drie- en vierkamerwoningen bevatten.

Het betonskelet wordt afgewerkt met witgeel gekleurde glazuursteen, afgewisseld door banen van glasmozaïek in bruine kleur, omlijst door lichte natuursteen. Men verwacht dat de bouw ongeveer twee haar zal vorderen.

uit:
Het Vrije Volk
19 februari 1960