De hoek Mathenesserlaan – Vierambachtstraat

De ijzeren kleppen van de Mathenesserbrug krijgen nu hun definitieve kleur; groen en wit met een zwarte balk – de voltooiing nadert. Ook het straatwerk in de omgeving is zoo goed als gereed en op het pleintje aan ‘t eind der Mathenesserlaan zet men een monumentale klok.

Met het oog op de passage, die de brug straks in deze buurt brengen gaat, wordt er in de omgeving druk en vlug gebouwd. Ook de laatste hoek aan den verkeersweg Kruiskade – Vierambachtstraat, de dure hoek bij de Mathenesserlaan is thans onderhanden genomen; de architect Jan van der Pluijm bouwt er de hierbij afgebeelde groep woonhuizen op, met een café in het benedengedeelte aan de Vierambachtstraatzijde.

Het worden logeabele boven- en benedenhuizen van een karakteristieke architectuur, zoals men ziet en ook het koffiehuis belooft gezellig te worden. Het is voor zoo’n zaak een goed punt. Met zit er aan een belangrijke verkeersknoop.

uit:
Rotterdamsch Nieuwsblad
6 augustus 1923