Herbouw Corso Cinema

Met het gisterenmiddag in de gemeenteraad aangenomen voorstel om een perceel grond aan de Kruiskade en het Stadhuisplein in gebruik af te staan aan Chermoeks Theaters N.V. voor de bouw v van een bioscooptheater met dancing en bodega is de laatste belemmering uit de weg geruimd voor de herbouw van de vroeger aan de Coolsingel bij de Aert van Nesstraat gelegen Corso Cinema. In het begin van de volgende week gaat men beginnen met de grondwerkzaamheden.

Volgens het door de architect ir. C. Thomas Nix al in 1954 ontworpen plan zal op het nogal grillig gevormde terrein een gebouw verrijzen dat op de eerste verdieping, toegankelijk via brede marmeren trappen, de bioscoopzaal met ongeveer achthonderd plaatsen bevat.

De ruime hoofdingang van het theater komt aan het stadhuisplein, maar men zal de bioscoop ook via een entree aan de Kruiskade kunnen betreden. Op de begane grond wil men de door een aparte ingang te bereiken dancing me bodega inrichten.

De boven de bioscoopzaal gelegen verdiepingen zullen als kantoorruimte worden verhuurd. Wanneer de bouw niet door ongunstige omstandigheden wordt belemmerd, zal Corso Cinema, het achttiende bioscoop theater in Rotterdam, in het voorjaar of de zomer van 1960 kunnen worden geopend.

Met Thalia, Lumière en Luxor vormt Corso Cinema een kwartet van bioscooptheaters dat de omgeving van Stadhuisplein en Lijnbaan een bijzondere plaats zal doen innemen in het vermaaksleven van de Maasstad.

uit:
Het Vrije Volk
23 januari 1959