Kantoorflat aan Posthoornstraat

De bouwcombinatie Rotterdam-West gaat op een terrein aan de Posthoornstraat – achter de banken van de Blaak – een moderne kantoorflat bouwen, naar een ontwerp van architect M. Lockhorst. Vanmiddag werd voor dit gebouwencomplex de eerste paal geslagen.

Het bouwwerk omvat twee flatgebouwen aan de Posthoornstraat, bestaande uit kelder, begane grond en vier verdiepingen, waarin zijn ondergebracht vier winkels met entresol en keldermagazijn en 16 kantoorruimten van ongeveer 100 m2, met archiefruimte in de kelder. Voorts komt er een flatgebouw aan de Wijnhaven en één aan de Wijnstraat, elk met een fietsenkelder, begane grond en drie verdiepingen, waarin zijn ondergebracht twee pakhuizen en zes kantoorruimten, eveneens van ongeveer 100 m2.

In totaal komen er dus vier winkels, vier pakhuizen en 28 kantoren, onderling verbonden door trappenhuizen en twee liften aan de Posthoornstraat. Het project beslaat een oppervlakte van 1.260 m2 en het wordt aangesloten op de stadsverwarming. Het gebouw wordt opgetrokken in lichte gevelsteen, afgewisseld met betonbanden en schokbeton-elementen.

De Pakhuizen zijn berekend voor zware belastingen.

uit:
Het Vrije Volk
22 december 1953